SportHeritage je naše kodno ime za projekt “Creation of original synergies between physical activity and cultural heritage“., financiran iz fondova EU, Erasmus+. Nositelj projekta je talijanska udruga Polisportiva AntropoSport AD, a uz nas tu su i partneri iz Grčke (Municipality of Fyli) i Poljske (Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu).

Ovdje su popisane aktivnosti koje smo imali tijekom projekta.

 • Dojmovi s Final Event-a

  Završio je glavni događaj u sklopu SportHeritage projekta na kojem sudjelujemo i koji se odvija od petka do nedjelje u prekrasnom Ascoli Piceno-u u Italiji.

  Nositelj projekta, Polisportiva AntropoSport AD pripremio je predavanje zanimljivog naziva: “The wolf and the lamb – Sadomasochism in sport”. Uz to, i mi smo predstavili neke naše (hrvatske) projekte – npr. SightRun App.

  Na događaj su putovali: Dragan Kovačević, Marko Herman, Anamaria Marović, Sandra Bortek i Kristina Bajan

  Ekipa se odradila i jedan mali izlet kroz Gole dell’Infernaccio (Infernaccio gorge), uz kulturni sadržaj posvećen 700-oj godišnjici smrti Dante Alighieri-ja te sudjelovala u igrama o kulinarskom znanju i prezentacijama lokalnih plesnih skupina.

 • Final Event – Ascoli Piceno, 02.-06.09.2021.

  Konačno nastavljamo s našim projektnim aktivnostima. U Ascoli Piceno-u će se od 02. do 06.09. održati Final Event. Kolege iz Italije su spremili predavanja i izlete, a i bit će to prilika za proširit krug poznanika. Za ovaj događaj, imamo financirano odlazak za 5 ljudi.

 • Projekt produžen za godinu dana

  Zbog svima poznate situacije, dobili smo odobrenje za produženje projekta za godinu dana. Nadamo se boljoj idućoj godini…

 • Odgođen Final Event u Ascoli-ju

  Do daljnjega je odgođen završni event koji se trebao održati u kolovozu u Italiji…

 • Virtualno u Grčkoj

  Tema ovog sastanka je bila Sport i fizička aktivnost kroz kreativne staze mitologije i kulture među ljudima.

  Trebali smo biti u Ateni, a u mjestu pokraj Fyliju imati sastanak. Trebali smo imati i izlet po stazama u Fyliju i lokalnim kulturnim znamenitostima. Trebali smo gledati pokaznu vježbu aktivnosti kroz temu Arijadnine niti. Umjesto toga, video konferencija s partnerima iz Poljske, Grčke i Italije. Izmjena dobrih praksi. Gledanje videa…

  Planiranje idućeg sastanka, koji bi trebao biti u Italiji ovog kolovoza, odgodili smo na svibanj, kad ćemo biti informiraniji.

  Raspoloženje je bilo dobro, i svima je dobro došla distrakcija od situacije s koronavirusom.

 • Otkazan put u Grčku

  Zbog pogoršane situacije s koronavirusom, otkazan je put u Atenu. 🙁

 • Transnational Project Meeting, Fyli, Grčka

  Od 11. do 14.03. sudjelujemo na transnacionalnom projektnom sastanku u Fyli-ju, pored Atene, u Grčkoj.

  Domaćin će nam biti Općina Fyli, a tema sastanka je “Sport i fizička aktivnost kroz kreativne staze mitologije i kulture među ljudima“.

  Već smo provjerili brda oko Fyli-ja i gledamo rute za trčanje…

 • Dojmovi iz Zagreba

  U nekoliko lijepih dana sastančenja druženja, uspjeli smo prezentirati primjer dobre prakse spajanja sportskog i kulturnog sadržaja.

  Na prezentacijama su nam se priključili:

  • Siniša Mareković, AK Sljeme – Ručno izrađene medalje
  • Goga Blažević-Salopek – Ogulin Trail
  • Sandra Bortek – SightRun App
  • Kruno i Marina Blažek, Planinska družina – Čistka Vukovog dola
  • Marko Herman, TTK STrka – Lokalne utrke i Dalmacija Ultra Trail

  Uz predavanja i rasprave, pokazali smo gostima i centar grada te kulinarske specijalitete, a i navratili smo na jedan Tango party (samo škicnut :))

 • Transnational Project Meeting – Zagreb

  Od 04. do 07.09. organiziramo Transnational Project Meeting u Zagrebu, sve u sklopu SportHeritage projekta.

  U dva dana radionica i prezentacija, prezentirat ćemo prepoznate dobre prakse korištenja prirodnih ljepota i kulturne baštine na sportskim događanjima te diskutirati i razmijeniti iskustva s projektnim partnerima iz Italije, Grčke i Poljske.

  U četvrtak u prijepodnevnim satima raspravljamo o mogućnostima spajanja različitih sadržaja sa sportom, a za popodne (od 14h) smo pripremili goste predavače koji će prezentirati svoje utrke i projekte. U petak je pripremljeno dodatno vrijeme za diskusije te daljnje planove i korake u projektu…

  Predavanja će se održati u Chilloutka prostoru, Ilica 15.

 • Dojmovi iz Ascoli Piceno-a

  Prošli vikend smo proveli u mjestašcu Ascoli Piceno u Italiji gdje smo prisustvovali uvodnom sastanku Erasmus+ projekta “Creating original synergies between phisycal activity and cultural heritage“.

  Bila je to lijepa prilika za upoznati se i družiti s koordinatorima projekta (Polisportiva AntropoSport AD) te s projektnim partnerima: Općinom Fyli iz Grčke i The Academy of Business and Health Sciences iz Poljske.

  U dva dana sastanaka upoznali smo se s aktivnostima koje nam slijede u naredne dvije godine, a u slobodno vrijeme (čitaj. rano ujutro) uspjeli smo i malo protrčati po kraju i istražiti više i manje korištenje puteljke u Ascoli-ju. 🙂

  Više informacija na službenoj stranici projekta: http://www.sportheritage.eu

 • Uvodni sastanak

  Od 01. do 04. ožujka će se održati uvodni sastanak (ilitiga: kick-off meeting) za EU financirani projekt “Creation of original synergies between physical activity and cultural heritage” (skraćeno: SportHeritage), u malenom mjestašcu Ascoli Piceno ispod Apenina u Italiji.

  Čeka nas nekoliko dana upoznavanja, druženja i razmjena ideja, sve sa ciljem spajanja sporta s kulturnom baštinom. Veselimo se vidjeti što su nam pripremili kolege iz Italije. Iz Hrvatske putuju Vanja Suhina i Monika Kovaljesko.

  Podsjećamo, nositelj projekta je talijanska udruga Polisportiva AntropoSport AD, a uz nas su tu i partner iz Grčke (Municipality of Fyli) i Poljske (Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu). Projekt se financira iz Erasmus+ programa, poglavlje Sport.

 • EU projekt “SportHeritage”

  S današnjim danom smo potpisali Ugovor za rad na EU-financiranom projektu “Creation of original synergies between physical activity and cultural heritage” (skraćeno: SportHeritage) čiji je nositelj talijanska udruga Polisportiva AntropoSport AD, a uz nas tu su i partneri iz Grčke (Municipality of Fyli) i Poljske (Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu). Projekt je počeo 1.1.2019. i trajat će 2 godine, a u sklopu projekta ćemo raditi na spajanju sporta s kulturnom baštinom, analizirati postojeće primjere dobre prakse i složiti smjernice u cilju popularizacije kulturne baštine kroz sportske aktivnosti i obrnuto.

  Projekt se financira iz ERASMUS+ programa, poglavlje Sport, a više o samom projektu će biti objavljeno uskoro na zasebnoj stranici.

 • Dojmovi s Final Event-a

  Završio je glavni događaj u sklopu SportHeritage projekta na kojem sudjelujemo i koji se odvija od petka do nedjelje u prekrasnom Ascoli Piceno-u u Italiji. Nositelj projekta, Polisportiva AntropoSport AD pripremio je predavanje zanimljivog naziva: “The wolf and the lamb – Sadomasochism in sport”. Uz to, i mi smo predstavili […]